onsdag, september 02, 2009

Plommonchutney




1 kg plommon
1 äpple
2 chili
2 rödlökar
2 klyftor vitlök
2 dl råsocker
1 dl äpplecidervinäger
1 tsk salt

Kärna ur plommonen och dela varje plommon i åtta bitar.
Hacka chilin, vitlöken, rödlöken och äpplet.
Lägg allt i en kastrull tillsammans med råsockret, saltet och vinägern.
Låt det koka upp och stå och småputtra i ca 1-1,5 h.

Häll upp i burkar.

Den smakar sagolikt.

Receptet är väldigt inspirerat av detta.

1 kommentar:

VeggieJonas sa...

Hej Johanna,

Hemmalagad plommonchutney är underbart gott, för att inte tala om hallonchutney!

Din blogg är jättefin, och jag tycker verkligen att du ska lägga till den på VeggieToppen
http://www.veggiemind.com/veggietoppen/
Den passar bra där! :)

Med värme / Jonas