


1 kg plommon
1 äpple
2 chili
2 rödlökar
2 klyftor vitlök
2 dl råsocker
1 dl äpplecidervinäger
1 tsk salt
Kärna ur plommonen och dela varje plommon i åtta bitar.
Hacka chilin, vitlöken, rödlöken och äpplet.
Lägg allt i en kastrull tillsammans med råsockret, saltet och vinägern.
Låt det koka upp och stå och småputtra i ca 1-1,5 h.
Häll upp i burkar.
Den smakar sagolikt.
Receptet är väldigt inspirerat av detta.
1 kommentar:
Hej Johanna,
Hemmalagad plommonchutney är underbart gott, för att inte tala om hallonchutney!
Din blogg är jättefin, och jag tycker verkligen att du ska lägga till den på VeggieToppen
http://www.veggiemind.com/veggietoppen/
Den passar bra där! :)
Med värme / Jonas
Skicka en kommentar