fredag, maj 29, 2009

Den snygga svarta


Jag hittade den på Drömma. Jag har inte sett maken på hantverk. Och jag trodde inte att någon skulle uppskatta den för vad den verkligen är, så jag var helt enkelt tvungen att köpa den. Det var den värd.

Det är dessutom det bästa som någonsin suttit på min kropp.

Och just nu upptäckte jag att den dessutom är handsydd. Jag hittade en fäst tråd och upptäckte att stygnen kommer INTE från en symaskin. Den är alltså handsydd. Denna vidrigt skitsnygga klänning som råkade sitta som en handske på nästan alla ställen.



Det som gör mig mest häpen är att den inte är byggd i våder. Den är byggd i horisontella rundskurna spetsbitar. Varje remsa är ca 5 cm bred. Från midjan och ner är det 17 st spetsbitar. Varje varv är tydligen också handsytt. Förstår ni vilket jobb som ligger bakom denna klänning?


Bystpartiet är det enda som inte riktigt passade. Det passade tyvärr inte alls. Jag har utan tvekan 5 storlekar för små bröst för denna klänning. Jag kan få ner båda mina knutna nävar i EN av kuporna när jag har den på mig.

Men, som tur var kan jag antagligen justera detta. Men oroa er icke, jag skall inte lemlesta och mörda klänningen. Den skall bara anpassas efter min kropp. Jag skall ju trots allt älska den för resten av mitt liv.


Här är en bild på insidan. Man kan välja hur hjärtformad man vill ha sin urringning. Fenomenalt.

6 kommentarer:

Drömma-Lotta sa...

Jag måste säga det igen, klänningen kunde inte ha kommit till en bättre ägarinna, och var det din syster?
Så söt :)

Kram från Drömma-Lotta

Anna Neah sa...

Åh, vilket härligt fynd och vilket hantverk sen!

Boella sa...

Vilken fantastisk klänning! Lyckost!

Mimmi sa...

Alltså. Du och den klänningen är en match made in heaven! Totalt underbart!

anna sa...

handsytt är det bästa. det håller mycket bättre och är oftast finare än maskinsömnad. vad är den gjord i för material?

Vad har du gått för sömnadsutbildening?

Moa - En magisk purt... sa...

Den är helt galet underbar! Åhhh, älskar svart spets och som den sitter på dig! Och snälla visa när du sytt om den! Vill se mer!