söndag, september 20, 2009

Sent grattis

Igår fick herr Efraim tre gladiolus. Kanske var de spontana "jag älskar dig"-blommor, kanske var de sena "jag älskar dig och grattis till en lyckad spelning"-blommor.

Han spelar med Marabous, som i torsdags hade spelning på Sticky Fingers. Och de var jättebra. Ni borde verkligen lyssna på dem, Marabous Myspace har ni här. Jag blir i alla fall glad när jag hör musiken och den sätter sig fast lite. På det bra sättet.

lördag, september 19, 2009

Tygporr

Här kommer ett monstruöst tygbildsinlägg. Massa förstärkningsord för att stryka under. Kunde lika gärna använt fet text i strl.72, men det känns lite väl mycket.

Idag gick jag nämligen tidigare till jobbet för att fota några av de tyger jag vurmar lite extra för. De är ju mina muser ändå. Och jag har inte varit en butik med lika många fina tyger som Gårda. Faktiskt. Jag må vara partisk, men det är ju inte som om jag får betalt för att älska Gårda. Speciellt inte efter arbetstid :) Jag är stolt över att jobba i den absolut bästa tygbutiken.

En del av övre plan. Det ryms ganska många tyger.

Harris tweed. Behöver inte presenteras. Men jag vill ändå. En tweed vävd hemma hos någon trevlig människa någonstans på den Brittiska ön. Hur fina som helst.

Råsidenväggen.

Det mjukaste, finaste råsidenet med en ton i ton tartan-ruta (?).

Ett jättefint thaisiden i den bästa ljungfärgen.

Och siden/viskosen. Helt underbar, mjuk, tunn och trevlig.

Chiffong och crêpe satin med massa prickar. Jag blir helt enkelt glad när jag ser dem.

Ett av de enfärgade crêpe satinerna. I neon-mys-turkos.

En liite kraftigare sidenkypert. Väldigt förljsam. Vill man ha en vit dräkt eller klänning bör man köpa denna.

Även detta tuskaftssidenet är fantastiskt. Det ser ganska enkelt ut, men har en underbar lyster. Jag planerar bröllopsklänning. Nästan.

Och dessa. De är bara ren porr. Råsidenporr. Chanel-dräktstyg i sin renaste form. De är så snygga att det gör lite ont.

En jättestor hundtand i ull. Finaste, finaste.

Mjukt, skönt, jättefint råsiden med marin/beiget fiskbensmönster. När man vill vara strikt, men skitsnygg.

Och avslutningsvis följer bilder på tre fina broderade/tryckta thaisiden. Den fösta och sista är helt nya, och därmed lite extra spännande.


onsdag, september 16, 2009

Gårdagårdagårdagårda


Idag är andra dagen jag jobbar. Och det är alltid så att de två första veckorna efter en längre ledighet vill fötterna dö. Totalt. Och man vill gärna bara däcka så smått när man kommer hem. Men det är i alla fall kul! De allra flesta kunderna är fullkomligt underbara.


Idag kom siden. 21 överfulla kartonger. Här ovan är ett löjligt snyggt broderat råsiden. Jag älskar tyg. Verkligen. Är helt såld. Kolla bara. Korta meningar gör det mer effektivt och effektfullt. Tyg. Snyggt. Älskar.

måndag, september 14, 2009

Sista dagen

Idag är min sista semesterdag. Det känns konstigt. Speciellt eftersom Gårda just ringde och sa att jag egentligen skulle jobba. På något sätt har jag missat det. Lånad tid är det som gäller nu. En dag till.

lördag, september 12, 2009

Beställning, fynd och osäkerhet

Efter det förra inlägget känns det väldigt jobbigt att lägga upp bilder. Tänk om det inte finns den minsta skillnad mellan bilderna i detta inlägg och de i det förra. Det är nämligen inte alls lätt att ta kort på tyg och byxor så att det blir snyggt. Jag eftersträvar iofs inte makalösa bilder, men... jag satte någon form av nivå. Som gör mig smått obekväm.

Hur som helst.

Vi var på Reningsborg och Saron idag. På Reningborg fanns det nästan inget för oss utöver en lampfot från femtio- eller sextiotalet. Att ta bilder på en lampfot utan skärm visade sig vara något man inte gör med ambitionen att det skall se bra ut. Så jag sket i det. Någon nivå måste det ändå finnas.

Saron brukar vara det stället där jag har svårt att hitta saker, men idag gick det hur bra som helst.

Jag blev lyrisk när jag såg detta. Ytterligare ett jättefint spetstyg med bred bård i den bästa vaniljglass-färgen. Det är nämligen så att jag skall sy ytterligare en kjol till en fin tjej. Jag är hur glad som helst att det finns folk som tycker att det jag syr är så fint att de vill beställa. Jag är tacksam och lycklig.



Och Efraim fann dessa:


Han kommer bli så snygg.

Att tävla om att vara sämst

Efter Reningsborg-rundan gick vi och fikade i Guldhedens vattentorn. När det är soligt och fint är det en underbar utsikt, men idag var det grått och blåste från väst så vi satt på läsidan och blickade ut mot Mölndal istället för Vinga. Inte det allra finaste. Vi började därför tävla om vem som kunde ta fulast kort.

Efraims två fulaste:

Porträtt

Vybild


Mina tre fulaste:

Geting

Vybild

Porträtt

torsdag, september 10, 2009

Stackars sån


Imorgon klockan ett åker hon iväg.

Min fina, underbara, driftiga, smarta, vackra, starka, fantastiska och kloka syster har bestämt sig för att flytta till Barcelona på obestämd tid. Jag kommer sakna henne obeskrivligt mycket. Det är och har varit skönt att veta att hon är nära. Bara några hållplatser bort. Att vi kan ringa varandra utan att fundera på om samtalet kostar 150kr än.

Jag kommer sakna henne, helt enkelt. Men jag vet att hon kommer ha löjligt kul. Så det är alltid en tröst.

onsdag, september 09, 2009

Lösblusen 2.0

Sådär! En uppdaterad och finputsad version av lösblusen. Visst ser ni, liksom jag, fenomenalismen i denna? (Jag ville skriva fenomenaliteten, eftersom det är synnerligen bra ord, men stavningsgestapo-blogger sa att fenomenalism är mycket bättre)


Jag har en plan på att sälja dessa. Antingen med en krage likt denna, eller med ståkrage. Denna är, precis som sin föregångare, gjord av siden/viskos. Materialet är helt pornografiskt underbart.

Säg till om ni vill ha en, så skall jag se till att det löser sig (ni når mig antingen i kommentarerna, eller på min mail här till höger). Men jag gör i vilket fall som helst ett litet inlägg när allt är mer klart.

Att pilla


Idag var dagen Efraim bestämde sg för att få tyst på sitt Playstation 3. Det skulle sluta flåsa och pusta och gnälla. Den skulle rengöras. Vilket innebär en totaldissekering av hela apparaten.

I alla fall. Han var nämligen väldigt fin när han satt och pillade och försökte resonera med den.


Professorhåret. Det går inte att misslyckas med kretskort och processorer om man har ett sådant hår.

Löjligt


Ni får lov att hata nu, men jag har svårt att minnas hur det var innan handdammsugaren entrade min boning. Och jag kan räkna dagarna den funnits i min ägo på ena handen. Det finns inte längre några mentala spärrar att sätta igång att sy. Skruffset, tygluddet och trådjävlarna man hatar försvinner på två sekunder.

tisdag, september 08, 2009

Kom och köp


Nu är hela syskonskaran redo att säljas.

Det finns sju kjolar till salu. Just nu hänger alla för försäljning hos Drömma, men hör av er om ni vill köpa en! Min mail står här till höger.

XS midja: ca. 65 cm (smal spetsbård)
S midja: ca. 70 cm (bred spetsbård)
S midja: ca. 70 cm (smal spetsbård)
S/M midja: ca. 72,5 cm (smal spetsbård, 2:a sortering, halva priset)
M midja: ca. 75 cm (bred spetsbård)
M midja: ca. 75 cm (smal spetsbård, extra puff i rumpan)

L midja: ca. 80 cm

De kostar 495kr. Pangpris.

De varierar lite i utseende (spetsbården kan vara olika stor), de är ju syskon och inte enäggs-sjulingar. Unika. Allihop.
Alla har däremot siden/viskos-linning och en liten glasknapp. Det kan ni vara säkra på.


Inlägg om samma kjol:
1 (här ser ni hur olika breda bårderna är)
2
3
4

måndag, september 07, 2009

Blusen


När jag var klar med alla kjolar tänkte jag sy en blus av den underbara siden/viskosen som var kvar efter alla linningar. Det var inte jättemycket.

Observera bilden ovan. Ser ni några knöliga "jag har en blus under jumpern"-ärmar?

Nej.

Vet ni varför?


...för det är en lösblus!

Vill ni ha en?

Norges bästa


Nu när Efraim är hemma från Oslo igen kommer det dröja ganska länge innan jag får smaka på de godaste chipsen någonsin. De är som lantchips på crack.

lördag, september 05, 2009

Mer lockar

Om man anstränger sig ser man Efraim i bakgrunden. Sittandes i soffan. Hur lugn som heslt. För han har lockar redan från födseln.

Och hur snygg man är under tiden:


Jag är pincurlad och redo för kvällen.

fredag, september 04, 2009

Vad skall jag heta?

Snälla, hjälp mig komma på ett namn. Något som jag utan genans kan sätta på mina skapelser.

Som känns lite såhär:

Snart i en affär nära mig



Snart, snart, snart existerar syskonen till henne.

Världens bästa Drömma kommer bli några spetskjolar rikare.

Jag lovar att säga till när allt är klart.

Bibelblusen nr.2


Detta är egentligen inte en bibelblus. Det är ett Twist and Tango-fynd från Myrornas. Den råkade bara skrika söndagsmässa när jag kombinerade den med en plisserad kjol. Fin är den i vilket fall som helst. Nästan, men bara nästan, lika fin som mitt oborstade hår.

torsdag, september 03, 2009

Skitsnyggingen


Min syster är inte bara en duktig fotograf, hon råkar vara ett bombnedslag också.

onsdag, september 02, 2009

Plommonchutney




1 kg plommon
1 äpple
2 chili
2 rödlökar
2 klyftor vitlök
2 dl råsocker
1 dl äpplecidervinäger
1 tsk salt

Kärna ur plommonen och dela varje plommon i åtta bitar.
Hacka chilin, vitlöken, rödlöken och äpplet.
Lägg allt i en kastrull tillsammans med råsockret, saltet och vinägern.
Låt det koka upp och stå och småputtra i ca 1-1,5 h.

Häll upp i burkar.

Den smakar sagolikt.

Receptet är väldigt inspirerat av detta.

Det tråkigaste


Att direkt efter gaffamisslyckandet klippa ut mönsterdelar till en toile kan vara det tråkigaste jag varit tvungen att göra på länge. Ingen provdocka att prova plagget på, utan stå framför den minsta spegeln någon som sysslar med sömnad någonsin haft och förvränga sig till oigenkännlighet för att komma åt med nålar.

Och en skittråkig toile dessutom! Nu råkar toilen vara i ull den också (superbillig tuskaft på Gårda, reklam reklam, 30,50kr/m och 75cm bred) men det blir ta mig tusan inte roligare för det.

Nu känner jag att jag sitter här och hetsar mig själv till hat, men det är inte riktligt så illa. Jag avskyr bara att klippa ut mönsterdelar. Har alltid gjort. Tidskrävande och pilligt och inget tillskärarbord.

Oj. Jag är sjukt gnällig just nu. Beklagar detta. Jag går nog och gör lite plommonchutney istället. Matlagning är min terapi.